Ny satsning ska underlätta införande av AI-lösningar i offentlig verksamhet

Vinnova ger nu offentlig sektor möjlighet att snabbt få AI-projekt bedömda av experter, för att underlätta införandet av nya lösningar och avlasta offentliga organisationer i den ansträngda situationen till följd av coronakrisen. Satsningen görs med stöd av AI Innovation of Sweden och SKR. 

Read more

10 nederländska mobilitetsstarter som du absolut måste veta om 2020

För närvarande pekar trenden på den fortsatta tillväxten i den globala efterfrågan på mobilitet. Med ökningen av urbaniseringen föredrar människor att använda ett personligt fordon vilket resulterar i en ökning av miljöpåverkan och CO2-utsläpp.

Read more

AI-driven app upptäcker hudcancer med 95% noggrannhet

Med tekniska framsteg har vi nu några verktyg till vårt förfogande som kan hjälpa oss att leva ett bättre liv. Förutom att det är lätt att använda. SkinVisions AI-driven app kan också upptäcka 95% av hudcancer.

Read more

IOT i fordon: en kort översikt

Anslutna bilar styr oss mot säkrare och mer praktiska åkattraktioner - och driver en data bransch med flera miljarder dollar. Här är en vägkarta till IoT i fordon.

Read more

Hur AI kan rädda kundtjänstteam i krisstider

När flygbolagen hanterar stora mängder av kundtjänstförfrågningar på grund av coronavirus kan artificiell intelligens hjälpa dem att förbättra kund- och agent tillfredsställelse.

Read more

Ett nytt sätt att "se" objekt påskyndar framtiden för självkörande bilar

Forskare har upptäckt en enkel, kostnadseffektiv och exakt ny metod för att utrusta självkörande bilar med de verktyg som behövs för att uppfatta 3D-objekt i deras väg.

Read more

Hur data formar resenärens upplevelse

Data idag är en integrerad del av resehantering. Det hjälper resechefer att berätta resan - komplexiteten och utmaningarna. Många använder redan data för att få andra avdelningar ombord med reseprogrammet.

Read more

Det är 2020. Var är våra självkörande bilar?

Självdrivande teknik blir allt vanligare och kan radikalt förändra vårt transportsystem och i förlängningen, vår ekonomi och samhälle. Baserat på biltillverkare och teknikföretagens uppskattningar skulle nivå 4 självkörande bilar kunna säljas under de kommande åren. I en tid av artificiell intelligens framsteg, självkörande bilar visade sig vara svårare än människor förväntade sig.

Read more

Kan artificiell intelligens bekämpa äldre ensamhet?

Rösttekniker som använder konstgjord intelligens används för att bekämpa ensamhet i länder inklusive Sverige och Storbritannien. Ska de användas mer allmänt när coronavirus sprids?

Read more

15 EU-företag är utvalda bland de 100 lovande AI-startups i världen

Eftersom artificiell intelligens är det stora ordet över hela världen, distribueras denna teknik inom branscher som sjukvård, finans, försäkringsteknik, detaljhandel och andra. Flera företag är fokuserade på branschlösningar som utveckling av AI-processorer, naturligt språkbearbetning och försäljning och CRM.

Read more
View more